Последно в чата - невидим
Нямате права да виждате бърз чат.
Клавиатура
Новини

BG Symbian Новини->Новини   
Енот похапва грозде
от Radost, Петък, 01 Ноември 2013 18:14, Коментари(1), прочети всички
Домашно порче
от Radost, Петък, 11 Октомври 2013 06:11, Коментари(0), прочети всички
Динозаврите

Динозаврите са били топлокръвни животни?

foter.com

 

Снимка: foter.com

 

Професор Роджър Сиймур от университета на Аделаида, Австралия, твърди, че динозаврите не са били студенокръвни животни като влечугите, а топлокръвни като птиците и бозайниците. Само така те биха имали физическата сила да ловуват и да доминират над останалите животни през мезозоя.

 

Своите изводи професорът направил, сравнявайки динозаврите с големия соленоводен крокодил. Той си задал въпроса каква може да бъде мускулната сила на един крокодил-динозавър в сравнение с тази на бозайник-динозавър със същите размери. Въз основа на множество изследвания върху млечната киселина, натрупана в кръвта и мускулите, проф. Сиймур и неговите колеги от университета Монаш и Калифорнийския университет стигнали до заключението, че крокодилът-динозавър може да произведе едва 14% от мускулната сила на крокодила-бозайник и че това съотношение намалява с увеличаване на размерите на тялото.

 

От тук последвал и изводът, че най-вероятно динозаврите са били топлокръвни животни като бозайниците, а не студенокръвни като влечугите.

 
от Radost, Четвъртък, 08 Август 2013 05:13, Коментари(0), прочети всички
Китай избира най-красивата златна рибка в света

Китай избира най-красивата златна рибка в света

В Китай се проведе първият световен конкурс за красота за златни рибки, в който с включиха 3000 участнички от 14 страни.Той се проведе в китайския град Фучжоу.

Участничките се състезаваха за най-желаната награда - Световната кралица на златните рибки. Те бяха оценявани в 12 категории, като "дефилираха" в гигантски бокали, подредени върху редица от маси.

Отделни призове бяха давани за най-дългата и най-тежката рибка. Но за да стане кралица, всяка риба бе оценявана по 5 критерия - чистота на породата, форма на тялото, елегантност при плуване, цвят и общо впечатление.

В Китай бизнесът със златни рибки просперира от дълго време. Само от град Фучжоу – домакинът на конкурса, се изнасят годишно множество рибки на стойност 30 милиона долара.


от Radost, Четвъртък, 20 Септември 2012 19:50, Коментари(0), прочети всички
Зоопарк си избира четириног президент

Зоопарк си избира четириног президент

  

В зоопарк в Аляска започнаха избори за президент, като кандидатите са бялата мечка Ahpun и вълкът Denali.

Кандидат-президентите бяха представени от директора по развитие на зоопарка Айлин Флойд на 5 септември, когато започна и гласуването. "Уверявам ви, че цветът, възрастта, полът и визията на кандидатите нямат никакво значение за избора на президент на зоопарка", заяви Флойд пред репортери.

На сайта на зоопарка пък бе публикувана кратка справка за всеки от кандидатите. За вълка Denali пише, че умее да бяга бързо и да работи в екип, а също и че на негово име са наречени планина и радиостанция. Сред достойнствата на бялата мечка Ahpun са изтъкнати лидерските й качества, внушителните размери, както и че може да плува, а също и това, че "Кока-кола" я е избрала за свой символ.

Изборите ще приключат в деня, в който ще се състоят изборите за президент на САЩ - 6 ноември. Тогава ще бъдат преброени бюлетините и победителят ще бъде обявен за президент на зоопарка за срок от 4 г. До момента за бялата мечка са гласували 435 души, а за вълка - 345.

от Radost, Събота, 08 Септември 2012 11:58, Коментари(0), прочети всички
 20 Страници 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... Последна »


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 
Tyxo.bg counter