Последно в чата - невидим
Нямате права да виждате бърз чат.
Клавиатура
Статии

Статии->Поведение при морските свинчета->8. Енциклопедия на звуците [ Търси ]

8. Енциклопедия на звуците
Име 8. Енциклопедия на звуците
Описание ...
Изпратено от Radost
Енциклопедия на звуците, издавани от морските свинчета


        Квиченето най-често е знак за глад. Понякога означава и желание да му се обърне внимание. При малките свинчета също така може да изразява страх и самота.
  Израз на страх и болка при малките свинчета.

  Чест, прекъснат свистящ звук означава, че нещо не им харесва или се намират в шоково състояние. Обикновено по време на този звук като че се парализират.

  При любовните ухажвания те като че казват: "Крррр!"

  Този звук означава удоволствие. Може да бъде съпроводен с леки дъвкателни движения. Ако свинчетата си "ръмжат" по този начин, съпроводено с поклащащи се движения или стойка "нос в нос", това обикновено означава беседа и изяснение кой ще заеме къщичката, кой ще получи самката, кого стопанинът ще вземе на ръце или кой от тях е главният.
  По-висок и кратък звук "кррррр" означава предупреждение, че на свинчето не му харесва някой силен звук (или движение).
   Веселият звук  "чат-чат-чат" означава, че те са заети с нещо интересно, а когато изпитват удоволствие, напр. от галене, те тихичко "бълбукат". Този звук издава и самката, когато приема ухажването на самеца.
  Умиротворение, комфорт, общуване с друго свинче. Този звук означава обичайната беседа с друго свинче, така си разговарят за времето, изясняват кога е било последното хранене и какво са яли на вечеря.
  Почукване и тракане със зъби показва, че свинчето е разсърдено и готово за възможна атака (случва се при срещата на две мъжки). Също може да се чуе, когато свинчето е изплашено. Обикновено този звук е предназначен за друго свинче, но човек също може да го чуе по свой адрес. ("Не желая да пия повече никакви лекарства!")

  Звуци на възмущение.


       Вие скоро ще се научите да разпознавате тези звуци и ще започнете да разбирате в какво настроение е вашето свинче. То също ще го почувства и ще стане по-доверчиво и ще се стреми към общуване с вас.

Оценки резултат Оценки: 33 - Средно: 4.7

Добави коментар Оцени
Коментари
Праси
02 Юли 2010
Неизразимо сладки звуци.
ladyvaleni
12 Яну 2010
Много ви благодаря за ифото днес имаме за първи път нов член в нашето семейство едно сладко прасенце на 3 месеца много ми е от полза тези звуци така ще мога да предвидя как се чуства нашето Слънчице!Още веднъж Благодаря!!
tsyra
26 Ное 2008
мерси много за тези звуци те много ми помогна ха да опозная малкото си прасенце
Шанти
09 Септ 2008
Piggy най реагира на любовния звук
jo
30 Септ 2007
Оли реагира на първите звуци.Дори се опита да им отговори.
морско кученце
01 Авг 2007
Много ми беше интересно да хвърля поглед на статиите за поведението на снинчетата, звуците специално ги изслушах по няколко пъти - много се изкефих. Чудесно направено! Браво, Радост!
След като увеличих звука ги проиграх отново, пробно за Дюдю./Дюдю е Инспектор Дюдю, Дюдя, Дюди, Парашкева, Параска, с една дума - Нара./ Тя спеше доста дълбоко и не реагира, но когато стигнах до чат-чат, весел звук, скочи и много се зарадва. Силно възторжена реакция!

Статистика
Има 86 статията в базата данни.
Най-преглеждани: 8. Енциклопедия на звуците
Най-оценявани: 8. Енциклопедия на звуците

Потребители в област Ревюта: 3 (0 Регистрирани потребители 3 Гости и 0 Анонимни потребители)
Видими потребители са:


 
Tyxo.bg counter